November 2022

De aller-eerste BLOG! Voor wie mij kent; dat is nogal wat.. ik gooi mijn telefoon wel eens in de tuin (en vergeet🫣 ‘m dan)

Nu kan ik jullie eindelijk vertellen over ons Wel & Wee hier in Ommel.

Laat ik even bij het begin beginnen .. in augustus 2020 kwamen wij in dit oud kerkje wonen. Met zijn vijfjes.. Ikke, Boris en onze kinderen Rosie, Sil en Lieve toen 13, 11 en 4 jaar. We gingen samen best een avontuur tegemoet; we sliepen in het midden van de kerk op 5 matrasjes en we hadden niet eens een plan.. (wel wat ideetjes en een droom..!)

Nu is het pas twee jaar later en eigenlijk zijn we klaar. Hoe kan dat?

We hebben zo snel mogelijk een gastenverblijf gemaakt van het huisje in de tuin (‘bij ons witte kerkje’) we hebben sinds 2022 een B&B (ìn ons witte kerkje) en je kunt hier in 2023 trouwen, een voorstelling of lezing bijwonen en een klein stukkie van de kerk huren als locatie voor wat-dan-ook. Staat op deze site allemaal te lezen

We hebben een heerlijke grote keuken in het middenstuk gebouwd en ieder heeft zijn eigen kamertje.

Mijn washok is in de Sacristie, er is WiFi in de oude biechtsstoel en er lopen wat kippen door de verwilderde tuin. Klaar dus?

Nee.. nooit

We kochten een twintig-jarenplan en er zijn nog duizend dromen, ideetjes en inmiddels ook plannen. Maar we zijn in twee jaar wel ver gekomen, met heel veel hulp maar ook wat bloed, veel zweet en vooral tranen.

(de eerste chaotische weken en de verhuizing zijn gefilmd en terug te vinden op YouTube ‘het roer Ommel’ )

Tijd om niet teveel achterom te kijken maar vooruit. Ik kan je nog zoveel prachtige verhalen vertellen.. dan ben ik daar weer mee bezig in plaats van met de BADKAMER!

Want onze eigen privé-badkamer.. die is maar blijven doorschimmelen 🫣 Ik heb twee jaar net gedaan of ik op een Franse sjofele camping stond te douchen.. nu gaat ‘ie eraan. We kunnen een paar keer in bad in de B&B (als er geen gasten zijn; )

Vorige week tilden we twee (!) baden eruit, de vorige bewoners hadden een inbouwbad gewoon in een oude ijzeren badkuip gezet.. en nu ga ik oude houten panelen opknappen die als lambrisering op onze nieuwe (oude) badkamer moeten komen. Klaar? Voorjaar 2023 moet toch lukken..?!?

‘alles is al goed zoals het ìs.. ‘ dat is onze nieuwe slogan hier. Ik roep: PERMACULTUUR als ik weer niet door de Klimop heen kom.. Ik roep: ‘Het ìs wat het ìs’ als er dingen tegenzitten (dagelijks) en ik roep: nèt Frankrijk bij alles wat Roest, Afbladderde of Groen uitslaat. (Ons Groene Kerkje) 😂

Behalve bij de badkamer! Die gaat er nu aan. Ons gastenverblijf en B&B hebben een heerlijke nieuwe luxe badkamer.. Ikke wil ook!

In november hebben we eerst nog een mooie avond met comedians op de agenda staan (kijk bij onze Agenda onder Evenementen voor de links naar tickets) en Eric Mijnster komt nog een keertje naar Ommel voor zijn prachtige voorstelling ‘het Geluksgevoel’

De voorstelling op zondag 13 november gaat over luisteren naar je hart, ❤️ over dromen najagen.. je eigen ding doen. In het diepe springen. Daar weten wij hier inmiddels wel wat van.. Al is niet alles rozengeur & maneschijn; we zijn dankbaar dat wij hier mogen zijn! We houden u op de hoogte. 😉