‘IN ONS WITTE KERKJE’

Evenementen

Historische setting

Theater, concert, lezing

Tot 100 gasten

Ijsbad & Breath Work – zaterdag 9 december

Datum: 9 december 2023
Tijd: 09:00 - 17:00
Locatie: Kloosterstraat 30, 5724 AH, Ommel
images ijsbad

Door Sigrid de Groot

Jij kan meer dan je denkt!

Door onze comfortabele levensstijl en de samenleving waarin we leven zijn we veel van de natuurlijke vermogens verloren. Denk aan kracht, flexibiliteit, focus en soms zelfs het vermogen om je gelukkig te voelen.
We zijn aanbeland in een “comfort ”maatschappij waarin we minder bewegen en slechter eten. Door ons comfortabele leven en door het vermijden van honger en koude is ons lichaam als het ware in slaap gevallen. Ons immuunsysteem is verzwakt. Hierdoor voelen we ons vaak slap, kunnen we onszelf soms niet goed concentreren, hebben we vaak last van fysieke kwaaltjes en zijn we teveel gestrest.
Ik leer je om je natuurlijke helende vermogens van je lichaam weer te ontdekken.
Met ademhalingsoefeningen, blootstelling aan de kou, en het trainen van de geest kun je ervoor zorgen dat je weer vol in het leven komt te staan, balans kunt vinden en je zowel fysiek als mentaal sterker kunt voelen dan ooit!

Aanmelden via Sigrid de Groot op dit mail adres: sigrid@sigriddegroot.nl

The Lasses – zaterdag 16 december 2023

Datum: 16 december 2023
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Kloosterstraat 30, 5724 AH, Ommel
The lasses aangepast

Trots als een Pauw zijn wij dat de bijna beroemde ‘The Lasses’ weer naar ons komen! Op zaterdag 16 december net voor Kerst verwarmen zij u met een uniek winterconcert. Mis dit niet.. luister maar eens: Luister hier!

Dit is een favoriet van ons, maar gaat over de Lente.

In de folktraditie spelen de seizoenen vaak een belangrijke rol en de symboliek van de winterse dagen, kou, donker en eenzaamheid is in veel nummers terug te vinden. Maar er is ook plek voor gezelligheid en saamhorigheid, warmte en licht. Sophie en Margot brengen de mooiste ‘winter’ nummers, gecombineerd met eigen werk en een vleugje kerst.
Mis dit niet!

klik hier om tickets te bestellen

 

Ommel is een klein bedevaartsoord. Pelgrimstochten van 35.000 man trokken in hoogtij dagen naar de grote kerk—tot deze in 1944 gebombardeerd werd, samen met 37 van de 53 huizen. De boeren van Ommel sloegen hun handen ineen en maakten van hun boeren pakhuis een (nood)kerkje voor de zusters van Ommel die ternauwernood bespaard waren gebleven. Ons witte kerkje!

Inmiddels worden er hier onder toeziend oog van Maria allerlei evenementen georganiseerd. Zo hadden we Heroes of Rock met o.a. Bert Heerink hier en Eric Mijnster (al een aantal keer) met zijn prachtige voorstelling ‘Geluksgevoel’. We ontvingen een line-up van cabaretiers en bedrijven organiseerden lezingen/teambuilding dagen van inspirators. In het najaar is er een ‘workshop’ Germaanse Geneeskunde. Hou onze agenda in de gaten! U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief (max 3x per jaar) dan houden we u op de hoogte van events.

We hebben 50 zitplaatsen en genoeg kopjes voor de koffie & thee. Sommigen artiesten treden vaker achtereen op, om zo een bereik van 100 of 150 gasten te creeëren.

Contact

Bedankt voor uw interesse!

Na versturen nemen wij contact met u op.

  Bel of app ons:

  06 - 242 270 65

  Stuur ons een e-mail:

  info@onswittekerkje.nl

  Janneke & Boris
  Kloosterstraat 30
  5724 AH Ommel